"markowe'' storczyki w ogrodzie
- kasia74
- Moderator
- Status: Aktywny
Re: "markowe'' storczyki w ogrodzie
Marku to plejone jest cudowne, jednak ja jeszcze do ich zakupów nie dojrzałam. Obuwiki widziałam na wystawie, pięknie sie prezentowały, Twoje na zdjeciach tez
pozdrawiam Kasia
Bardzo ładne, a kwiaty jak długo się utrzymują u plejone i cypri?
- marwes63
- Mistrz
- Status: Aktywny
Tomku nie padaj bo kto poradzi sobie z moimi nasiennikami a jest ich kilka (Phalaenopsis wiganiae, Valera, Copper, biała hybrydka i chyba mini mark)
Pleione jak się rozmnoży to będę pamiętał o Tobie ale w tym roku ma tylko jedna bulwę przyrostową, więc tylko zastąpi rodzica . Sam dobrze wiesz jak to jest z tymi pleionkami.
Wojtek wiesz że to jest najwcześniejsze , zresztą jak widzisz uprawiane w donicach więc trochę się pośpieszyło.
Kasiu (Kasia74) cieszę sie bardzo że od czasu do czasu i tutaj kierujesz swe kroki . Bardzo dziękuję.
Kasiu(katpio) pleione no niestety to krótkodystansowce , najwyżej tydzień w pełnym rozkwicie i przy temperaturach poniżej 18*C.
Cypripedium kwitnie od 25 marca i na razie pięknie wygląda , kwiat wydoroślał . powiem Tobie że nawet nie myślałem iż takie rozmiary osiąga .
Pleione jak się rozmnoży to będę pamiętał o Tobie ale w tym roku ma tylko jedna bulwę przyrostową, więc tylko zastąpi rodzica . Sam dobrze wiesz jak to jest z tymi pleionkami.
Przyznaję że sam się dziwię że jest takie małe nimi zainteresowanie może odstrasza to przetrzymywanie w lodówceSzkoda tylko że tak mało osób je jeszcze ma i że są tak trudno dostępne
Kasiu (Kasia_Ra) nie przyznawaj się wcale do tego bo wiesz że każdy defekt szkodzi kobiecej urodzie ,a ja nie pomyślałem że taka reakcja będzie na cypripedium . Dzięki!!!A mnie szczęka opadła przez Obuwika
Wojtek wiesz że to jest najwcześniejsze , zresztą jak widzisz uprawiane w donicach więc trochę się pośpieszyło.
Kasiu (Kasia74) cieszę sie bardzo że od czasu do czasu i tutaj kierujesz swe kroki . Bardzo dziękuję.
Kasiu(katpio) pleione no niestety to krótkodystansowce , najwyżej tydzień w pełnym rozkwicie i przy temperaturach poniżej 18*C.
Cypripedium kwitnie od 25 marca i na razie pięknie wygląda , kwiat wydoroślał . powiem Tobie że nawet nie myślałem iż takie rozmiary osiąga .